Taxiförare/ Taxichaufför

Första steget till världens roligaste jobb

Det finns många möjligheter för dig som vill arbeta med taxi. Oavsett hur gammal du är eller var du kommer ifrån. Har du redan TFL är allt du behöver göra att skicka in en anmälan till oss. Du kan välja att jobba som förare, vilket innebär att du kör för ett av våra många åkerier. Du kan även vidareutveckla dig och starta ett eget åkeri med anställda förare och ha någon av våra skyltar på dörren.

Våra förare

Alla våra förare är internutbildade.
Klädsel: Uniform med grå skjorta, svart byxor. Mörka skor och strumpor.

Taxiutbildning
För att köra inom Cabonline krävs det att du har genomgått vår egen utbildning. Den ger dig ett förarkort och är förberedande inför Vägverkets Taxiförarlegitimations prov. I vår utbildning ingår bland annat. Service, policy, lokalkännedom, taxameter, dirigeringssystem, hjärt-lungräddning, Miljö anpassad körning samt lagar och förordningar.

Krav
För att köra taxi måste du var minst 21 år fyllda och haft B körkort i minst 2 år sammanhängande, eller inneha behörigheten D. Vidare krävs också att du avlagt godkända prov för taxiförarlegitimation, samt uppkörning hos vägverket. Du måste även klara länsstyrelsens vandelsprövning samt genomgått en läkarundersökning. Se även information angående taxiförarleg på Transportsstyrelsens hemsida www.transportstyrelsen.se

Cabonline Region norr - varumärken

Dessa varumärken är en del av Cabonline Group, en av Europas ledande teknik- och serviceleverantörer till taxibranschen.
Gruppen har ca 7 000 bilar i Sverige, Norge och Finland och utför drygt 20 miljoner resor per år.

TaxiKurir
Är Skandinaviens största taxiorganisation med representation på över 230 orter i Sverige och Norge (NorgesTaxi). Vi är det ansvarstagande taxibolaget med flexibel service för företag, samhällsbetalda resor och privatpersoner runt om i Skandinavien.

Sverigetaxi
Vi är Sveriges största taxibolag med över 2 700 bilar utspridda över hela landet. Vårt fokus är att göra din taxiupplevelse så enkel som möjligt, oavsett om det gäller privata resor eller resor i tjänsten.

Vi finns tillgängliga på över 200 orter, därifrån kör vi dig bekvämt och tryggt dit du vill – dygnet runt, året runt.

Umeå Taxi
Är Umeås största taxibolag med anor från 30-talet. Bedriver person- och budtransporter inom Umeå Kommun
Bolagets verksamhet utgörs av utveckling, marknadsföring och administration av de transporttjänster som erbjuds marknaden under varumärket Umeå Taxi.